Heb je hier wat aan gehad? Abonneer dan op mijn YouTube kanaal:

Doneer meneer Wietsma een kopje koffie:

Klik hier voor een samenvatting van de video
De samenvatting komt nog

De quiz komt nog

Laat een bericht achter

9 berichten op "Rechterhandregel"

avatar
ordenen:   nieuwste | oudste
Douwe Miedema
Bezoeker
Hallo meneer Wietsma, het is al een tijdje geleden (40jr) dat ik natuurkunde heb gehad en vandaar dat ik dat graag even op wilde halen. Ik heb even een paar video’s van u bekeken en daarover mijn complimenten, heel fijn dat het zo eenvoudig wordt uitgelegd, ook de samenvatting die bij een aantal van de filmpjes staat is erg handig. Op dit filmpje over de rechterhandregel wil ik toch wel enig commentaar leveren, omdat het begin erg duidelijk is over de rechterhandregel en daarna wordt het verwarrend en volgens mij zou dat niet hoeven. Eerst wordt gezegd dat als je… Lees verder »
Heba Moharam 😏
Bezoeker

Meneer ik begrijo het laatste voorbeeld niet. Waarom gaat de stroom naar rechts? De I STOND toch al naar links gericht? 🙁

Piet
Bezoeker

https://youtu.be/2_y_3_3V-so
Doet deze meneer de rechterhand regel verkeerd?

Ben
Bezoeker

Hallo meneer Wietsma, ik heb een vraag, op het moment dat je de rechterhandregel bij een spoel gaat gebruiken zeg je dat je duim de richting van het magnetischveld weergeeft, toch wijst de duim elke keer naar het noorden terwijl een magnetisch veld altijd van noord naar zuid gaat, begrijp ik het verkeerd?

Ben
Bezoeker

Ohh sorry ik begrijp het al, het gaat om het magnetisch veld in de magneet zelf

wpDiscuz