Mijn naam is Rafal Wietsma. Sinds 2012 geef ik les in Wageningen. Naast het vak natuurkunde en NaSk1 geef ik ook biologie. Ik geef les aan VMBO-TL, HAVO en VWO in bijna alle jaren.

Ik ben in 2015 begonnen met het maken van uitleg video’s voor mijn leerlingen en heb deze ook op YouTube gezet. Hier kregen de video’s steeds meer aandacht en zo ben ik doorgegaan met het maken van video’s.

Op YouTube miste ik echter bepaalde mogelijkheden dus ben ik in 2017 begonnen met deze site. Hier vind je naast al mijn video’s ook veel vragen die je zelf kunt maken.

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat er reclames op deze site zijn. Dit doe ik om de kosten die ik maak om deze site in de lucht te houden te dekken en om het voor de bezoekers gratis te houden.

Contacteer Meneer Wietsma?
Laat een reactie achter onder deze pagina, deze zal niet voor bezoekers zichtbaar zijn

Laat een bericht achter

64 berichten op "Over Meneer Wietsma"

avatar
ordenen:   nieuwste | oudste
Ruben Pauwels
Bezoeker

U bent oneindig bedankt meneer!! Fantastisch werk moet ik zeggen. Heeft u ook filmpjes van biologie? Fijne dag nog!!!

Nicky
Bezoeker

Hallo! welk boek gebruikt u voor het maken voor uw filmpjes? ik namelijk nova nask!

Danny Rose
Bezoeker

Hi meneer Wietsma, heel erg bedankt voor de video’s!

Ik vroeg me alleen het volgende af: Als ik al uw video’s heb bekeken, heb ik dan alle stof gehad die op het VWO behandeld wordt? Of op welk niveau zit ik dan?

thomas Hendrix
Bezoeker

uw werk is geweldig. ik steek er veel van op.
graag wil ik leren om een pcb bord maken ,dus dit helpt super.
ik vraag mij alleen nog wel af waar ik precies de componenten voor kan gebruiken, maar dat is denk aan mij
erg bedankt voor uw moeite.

Aslan
Bezoeker

Beste meneer Wietsma, ik wil u graag bedanken voor uw video’s. Ik en mijn makkers hebben zo veel geleerd van u. U bent erg duidelijk en u heeft ons allemaal gered van alle moeilijke natuurkunde toetsen. Blijf vooral doorgaan met video’s maken en levens redden!! 🙂

abi&loubna
Bezoeker

Ik vind uw uitleg heel goed ik heb een voldoende voor mijn toets gehaald maar nu is het een heel moeilijk hoofdstuk kan u ons helpen en uitleg geven. En kom naar Ksg de Breul in Zeist voor een meet & greet. groetjes abi en loubna.

Megan
Bezoeker

Wat vind u van het boek Stevin? Eerst had ik Nova en vond die ook veel fijner.

Joop
Bezoeker

Beste Mr Wietsma, Ik had een vraag over opgave 23 van het VWO Examen 2018 Tijdvak 1, als u de spanning van R2 berekent met 0,25 * 1,8, waarom moet dezelfde manier ook niet bij R1? Daar wordt alleen 0,71 A genomen. I.P.V. de berekening als R2

Groet

thisaru
Bezoeker

Hallo meneer Wietsma. Ik zou graag willen weten hoe ik me moet voorbereiden als ik mijn examen op de computer maak?

Private
Bezoeker

U bent een held! Ik leer nu voor mijn examens en uw filmpjes dat u examens doorloopt helpen enorm!

prive
Bezoeker

komt een condensator op het vmbo kb examen??

Sarah
Bezoeker

Beste meneer Wietsma,
Bedankt voor uw werk. U heeft mij enorm veel geholpen met mijn examen fysica. Het was een enorm moeilijk examen en bijna niemand was er door maar ik ben er door dankzij uw video’s en oefeningen. Ik ben u enorm dankbaar. Ik heb de prijs van een koffietje gedoneerd. U bent echt een goede leerkracht. Wij hebben echt geluk met uw werk en inzet. Bedankt!

Cristina
Bezoeker

Hallo meneer, zijn deze filmpjes bestemd voor het havo examen? Heeft u nog een samenvatting die belangrijk is om vóór half 2, op de dag van het examen door te nemen? Bedankt!

Naamloos0123
Bezoeker

Is het kopje met: “Wat moet je allemaal kennen/kunnen voor het HAVO examen?” voor het 2019 examen of is dit outdated en van de vorige examens. Trouwens weet U of dit jaar Elektrische schema’s en lichtbreking schema’s onderdeel zijn van de examenstof van natuurkunde 2019? Heel erg bedankt voor de video’s!

Reinier
Bezoeker

U heeft in een YouTube-filmpje het examen 2018 tijdvak 1 uitgelegd. Maar u zei dat we vraag 12 over konden slaan. Maar dat staat niet in het correctiemodel. Daarin staat namelijk dat op pagina 12 vraag 28 kon over worden geslagen. Die laatste 2 vragen van 12 vat ik juist niet.

yasmin
Bezoeker
hoi meneer wietsma. Ik maak thuis een oefenexamen voor mijn examen en ik kreeg een opdracht over geluid met een geluidsmeter,maar mijn antwoord klopte niet met het goede antwoord en ik weet niet waarom dit antwoord klopt. Ik hoopte dat u zou kunnen helpen de vraag was. De afstandsmeter kan volgens de handleiding een maximale afstand van 13,5 m meten. Waarom kan de afstandsmeter geen grotere afstanden meten. A: de amplitude van het geluidsignaal is te groot. B: de ampitude van het geluidsignaal is te klein. C: de frequentie van het geluidsignaal is te groot. D: de frequentie van het… Lees verder »
Anoniem
Bezoeker

Dank u wel voor de hulp!!
(Helemaal uit Rotterdam)

Justin
Bezoeker

Komen er ook nog videos over Zonnestelsen en Heelal?

Denise de Swaef
Bezoeker
Geachte heer Wietsma, Ik zag bij toeval een mooi informatiefilmpje over elektriciteit. Duidelijk en kort. Toch zag ik 1 kleine incorrectie. U geeft aan dat de elektronen (uw aapjes) die negatief geladen zijn, van + naar – bewegen, maar dat is niet zo. In feite bewegen de elektronen van – naar +. Blijkbaar is heel vroeger aangenomen dat de stroomrichting van + naar – gaat, en dat beeld blijft ten onrechte voortbestaan. Misschien kunt u dat tzt een keer corrigeren en de aapjes in de andere richting laten lopen. Nogmaals: uw instructies en uitleg zijn zo waardevol, dat dit kleine… Lees verder »
Roelof
Bezoeker

Hé Meneer Wietsma,

Ik ben natuurkunde docent en een grote fan. Bij ons op school is Meneer Wietsma een begrip! Mijn leerlingen zouden je graag ’s willen ontmoeten. Als je ooit in Hilversum bent, ben je hier van harte welkom.

Chloë
Bezoeker

U levert enorm goed werk! Bedankt voor uw inzet en moeite, het wordt enorm gewaardeerd!

Daan Henning
Bezoeker

Fantastische filmpjes. Heeft u ook video’s van scheikunde?

Groeten van Daan

suzanne
Bezoeker

Bedankt voor de hulp! Heel prettig ook met de opdrachten na het kijken van het filmpje, zo weet je of je het begrijpt.

Sophie
Bezoeker

Heeft u ook filmpjes wat meer relevant is voor de opleiding MBRT, hierbij worden onderwerpen besproken als (in)directe ioniserende straling met de bijhorende formules en uitleg?

Rick
Bezoeker

Hallo ,

Ik wil graag een fm antenne maken, ik wil graag van u tips ontvangen zodat ik ik het ontvangst kan versterken. prisma magnetich veld etc
Alvast bedankt voor uw reactie Groet Rick

kip
Bezoeker

dag meneer
hoe oud bent u

quina
Bezoeker

kunt ook over biologie

Nienke
Bezoeker

Beste meneer Wietsma,
Dankzij uw filmpjes begreep ik natuurkunde eindelijk! Ik heb het hele jaar door alleen maar onvoldoendes gehaald, mede door een slechte docent, maar door naar uw filmpjes te kijken voor mijn examen snapte ik het eindelijk, en heb ik een 7,6 gehaald voor mijn havo natuurkunde examen. Heel erg bedankt voor de goede uitleg! Nu heb ik mijn natuurkunde docent laten zien dat ik het wel kan haha.

Claes
Bezoeker

Wat is een logische volgorde van de Natuurkunde hoofdstukken? Ik ben van plan dit op mezelf te studeren uit interesse.

Ik veronderstel dat ik het beste begin met
algemene natuurkunde -> snelheid ->
optica ->
Licht ->
krachten
..

Is dit een juist begin? Graag zou ik de juiste volgorde van alle playlists die u heeft hebben. Zo kan ik ze chronologisch afgaan en daarbij veel oefenen. Alvast bedankt

Maria Wolf
Bezoeker

Fantastisch!

wpDiscuz