Mijn naam is Rafal Wietsma. Sinds 2012 geef ik les in Wageningen. Naast het vak natuurkunde en NaSk1 geef ik ook biologie. Ik geef les aan VMBO-TL, HAVO en VWO in bijna alle jaren.

Ik ben in 2015 begonnen met het maken van uitleg video’s voor mijn leerlingen en heb deze ook op YouTube gezet. Hier kregen de video’s steeds meer aandacht en zo ben ik doorgegaan met het maken van video’s.

Op YouTube miste ik echter bepaalde mogelijkheden dus ben ik in 2017 begonnen met deze site. Hier vind je naast al mijn video’s ook veel vragen die je zelf kunt maken.

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat er reclames op deze site zijn. Dit doe ik om de kosten die ik maak om deze site in de lucht te houden te dekken en om het voor de bezoekers gratis te houden.

Contacteer Meneer Wietsma?
Laat een reactie achter onder deze pagina, of stuur een mail naar meneerwietsma”at”gmail.com

Laat een bericht achter

331 berichten op "Over Meneer Wietsma"

avatar
ordenen:   nieuwste | oudste
Ruben Pauwels
Bezoeker

U bent oneindig bedankt meneer!! Fantastisch werk moet ik zeggen. Heeft u ook filmpjes van biologie? Fijne dag nog!!!

Nicky
Bezoeker

Hallo! welk boek gebruikt u voor het maken voor uw filmpjes? ik namelijk nova nask!

Danny Rose
Bezoeker

Hi meneer Wietsma, heel erg bedankt voor de video’s!

Ik vroeg me alleen het volgende af: Als ik al uw video’s heb bekeken, heb ik dan alle stof gehad die op het VWO behandeld wordt? Of op welk niveau zit ik dan?

thomas Hendrix
Bezoeker

uw werk is geweldig. ik steek er veel van op.
graag wil ik leren om een pcb bord maken ,dus dit helpt super.
ik vraag mij alleen nog wel af waar ik precies de componenten voor kan gebruiken, maar dat is denk aan mij
erg bedankt voor uw moeite.

Aslan
Bezoeker

Beste meneer Wietsma, ik wil u graag bedanken voor uw video’s. Ik en mijn makkers hebben zo veel geleerd van u. U bent erg duidelijk en u heeft ons allemaal gered van alle moeilijke natuurkunde toetsen. Blijf vooral doorgaan met video’s maken en levens redden!! 🙂

abi&loubna
Bezoeker

Ik vind uw uitleg heel goed ik heb een voldoende voor mijn toets gehaald maar nu is het een heel moeilijk hoofdstuk kan u ons helpen en uitleg geven. En kom naar Ksg de Breul in Zeist voor een meet & greet. groetjes abi en loubna.

Megan
Bezoeker

Wat vind u van het boek Stevin? Eerst had ik Nova en vond die ook veel fijner.

Joop
Bezoeker

Beste Mr Wietsma, Ik had een vraag over opgave 23 van het VWO Examen 2018 Tijdvak 1, als u de spanning van R2 berekent met 0,25 * 1,8, waarom moet dezelfde manier ook niet bij R1? Daar wordt alleen 0,71 A genomen. I.P.V. de berekening als R2

Groet

thisaru
Bezoeker

Hallo meneer Wietsma. Ik zou graag willen weten hoe ik me moet voorbereiden als ik mijn examen op de computer maak?

Private
Bezoeker

U bent een held! Ik leer nu voor mijn examens en uw filmpjes dat u examens doorloopt helpen enorm!

prive
Bezoeker

komt een condensator op het vmbo kb examen??

Sarah
Bezoeker

Beste meneer Wietsma,
Bedankt voor uw werk. U heeft mij enorm veel geholpen met mijn examen fysica. Het was een enorm moeilijk examen en bijna niemand was er door maar ik ben er door dankzij uw video’s en oefeningen. Ik ben u enorm dankbaar. Ik heb de prijs van een koffietje gedoneerd. U bent echt een goede leerkracht. Wij hebben echt geluk met uw werk en inzet. Bedankt!

Cristina
Bezoeker

Hallo meneer, zijn deze filmpjes bestemd voor het havo examen? Heeft u nog een samenvatting die belangrijk is om vóór half 2, op de dag van het examen door te nemen? Bedankt!

Naamloos0123
Bezoeker

Is het kopje met: “Wat moet je allemaal kennen/kunnen voor het HAVO examen?” voor het 2019 examen of is dit outdated en van de vorige examens. Trouwens weet U of dit jaar Elektrische schema’s en lichtbreking schema’s onderdeel zijn van de examenstof van natuurkunde 2019? Heel erg bedankt voor de video’s!

Reinier
Bezoeker

U heeft in een YouTube-filmpje het examen 2018 tijdvak 1 uitgelegd. Maar u zei dat we vraag 12 over konden slaan. Maar dat staat niet in het correctiemodel. Daarin staat namelijk dat op pagina 12 vraag 28 kon over worden geslagen. Die laatste 2 vragen van 12 vat ik juist niet.

yasmin
Bezoeker
hoi meneer wietsma. Ik maak thuis een oefenexamen voor mijn examen en ik kreeg een opdracht over geluid met een geluidsmeter,maar mijn antwoord klopte niet met het goede antwoord en ik weet niet waarom dit antwoord klopt. Ik hoopte dat u zou kunnen helpen de vraag was. De afstandsmeter kan volgens de handleiding een maximale afstand van 13,5 m meten. Waarom kan de afstandsmeter geen grotere afstanden meten. A: de amplitude van het geluidsignaal is te groot. B: de ampitude van het geluidsignaal is te klein. C: de frequentie van het geluidsignaal is te groot. D: de frequentie van het… Lees verder »
Anoniem
Bezoeker

Dank u wel voor de hulp!!
(Helemaal uit Rotterdam)

Justin
Bezoeker

Komen er ook nog videos over Zonnestelsen en Heelal?

Denise de Swaef
Bezoeker
Geachte heer Wietsma, Ik zag bij toeval een mooi informatiefilmpje over elektriciteit. Duidelijk en kort. Toch zag ik 1 kleine incorrectie. U geeft aan dat de elektronen (uw aapjes) die negatief geladen zijn, van + naar – bewegen, maar dat is niet zo. In feite bewegen de elektronen van – naar +. Blijkbaar is heel vroeger aangenomen dat de stroomrichting van + naar – gaat, en dat beeld blijft ten onrechte voortbestaan. Misschien kunt u dat tzt een keer corrigeren en de aapjes in de andere richting laten lopen. Nogmaals: uw instructies en uitleg zijn zo waardevol, dat dit kleine… Lees verder »
Roelof
Bezoeker

Hé Meneer Wietsma,

Ik ben natuurkunde docent en een grote fan. Bij ons op school is Meneer Wietsma een begrip! Mijn leerlingen zouden je graag ’s willen ontmoeten. Als je ooit in Hilversum bent, ben je hier van harte welkom.

Chloë
Bezoeker

U levert enorm goed werk! Bedankt voor uw inzet en moeite, het wordt enorm gewaardeerd!

Daan Henning
Bezoeker

Fantastische filmpjes. Heeft u ook video’s van scheikunde?

Groeten van Daan

suzanne
Bezoeker

Bedankt voor de hulp! Heel prettig ook met de opdrachten na het kijken van het filmpje, zo weet je of je het begrijpt.

Sophie
Bezoeker

Heeft u ook filmpjes wat meer relevant is voor de opleiding MBRT, hierbij worden onderwerpen besproken als (in)directe ioniserende straling met de bijhorende formules en uitleg?

Rick
Bezoeker

Hallo ,

Ik wil graag een fm antenne maken, ik wil graag van u tips ontvangen zodat ik ik het ontvangst kan versterken. prisma magnetich veld etc
Alvast bedankt voor uw reactie Groet Rick

kip
Bezoeker

dag meneer
hoe oud bent u

quina
Bezoeker

kunt ook over biologie

Nienke
Bezoeker

Beste meneer Wietsma,
Dankzij uw filmpjes begreep ik natuurkunde eindelijk! Ik heb het hele jaar door alleen maar onvoldoendes gehaald, mede door een slechte docent, maar door naar uw filmpjes te kijken voor mijn examen snapte ik het eindelijk, en heb ik een 7,6 gehaald voor mijn havo natuurkunde examen. Heel erg bedankt voor de goede uitleg! Nu heb ik mijn natuurkunde docent laten zien dat ik het wel kan haha.

Claes
Bezoeker

Wat is een logische volgorde van de Natuurkunde hoofdstukken? Ik ben van plan dit op mezelf te studeren uit interesse.

Ik veronderstel dat ik het beste begin met
algemene natuurkunde -> snelheid ->
optica ->
Licht ->
krachten
..

Is dit een juist begin? Graag zou ik de juiste volgorde van alle playlists die u heeft hebben. Zo kan ik ze chronologisch afgaan en daarbij veel oefenen. Alvast bedankt

Maria Wolf
Bezoeker

Fantastisch!

Mart
Bezoeker

Dankuwel door u heb ik mijn hoogste cijfer ooit op natuurkunde gehaald! Een 6.4 op kwantumfysica en gravitatie!

Rochel
Bezoeker

Hoi Meneer Wietsema,
Ik volg uw uitleggen op youtube hartstikke leuk.IK heb een vraag kan ik bijvoorbeeld ook een opdracht naar je toe sturen?

ralph
Bezoeker

hallo, kunt u mij uitleg geven over rekenen met oplossingen

jonathan
Bezoeker

Beste Meneer Wietsma,
heel erg bedankt voor de filmpjes, ze zijn super informatief en hebben me geholpen met natuurkunde.
hartelijk dank.
PS, krijgt u soms ook negatieve reacties?

meneer wietsma fan
Bezoeker

meneer wietsma Wat een legend

Eva Lahr
Bezoeker

Beste meneer Wietsma,

Voor mijn PWS is het van belang dat ik het verschil kan uitleggen tussen de verschillende soorten decibel, dus dB, dB (A), dB (B), dB (C) en dB (D). Ook hoop ik dat u me kan uitleggen wanneer je welke soort het best kan gebruiken en wat de verschillen zijn qua meting.

Ik hoor graag van u.

Boudewijn
Bezoeker

boys laten we 10.000 Youtube accounts maken en allemaal op meneer Wietsma abonneren

Gerard
Bezoeker

In het filmpje over het gelijkrichten van wisselspanning wordt gezegd dat er geen 325 V (piekwaarde) uit ons stopcontact komt maar “gemiddeld” 230 V. Die benaming (gemiddeld) is niet correct en moet in dit geval zijn: effectief. (dit om verwarring te voorkomen met de werkelijke ‘gemiddelde waarde’ van een wisselspanning)

Mike V.
Bezoeker
Dag Meneer Wietsma, Eerst en vooral wil ik u zoals vele andere bedanken voor de uitleg video’s. Ik ben van Belgie en in ons land wordt ‘Natuurkunde”, “fysica” genoemd. Maar hier was u waarschijnlijk wel van op de hoogte, nu wou ik vragen (want ik heb soms echt moeite met fysica vragen uit mijn handboek) of ik als ik een opgave in mijn boek niet begreep, deze ook mocht doorsturen en u vragen of u hem misschien wel kon uitleggen? Of is dat niet mogelijk Alvast nogmaals heel erg bedankt voor uw uitleg video’s heb er al veel aan gehad,… Lees verder »
Sam
Bezoeker

Net even gedoneerd, heel veel succes en plezier toegewenst met uw Engelstalige kanaal,

Gr,

Sam

Jelle
Bezoeker

Beste meneer Wietsma,
Alvast bedankt voor u leerrijke video’s! Zijn de oefeningen en de leerstof ook voor een ASO-richting Wetenschappen van toepassing? Alvast bedankt voor u antwoord!

Martijn
Bezoeker

Complimenten voor de glasheldere uitleg !
Ik doneer 5 koppen heerlijke koffie als dank.

Henk Peters
Bezoeker

Dag collega. Net even een paar koppen koffie geregeld voor jou !
Geef zelf les op TL-niveau en maak regelmatig gebruik van jouw filmpjes. Top !!
Mijn dank hiervoor.

Keep up the good work.

mevrouw koe
Bezoeker

hoi!! je maakt super leuke filmpjesss

Conrad
Bezoeker

I
LOVE YOU

Jan Noij
Bezoeker

Beste collega,
Nieuwsgierig geworden door het enthousiaste artikel in de Volkskrant van vandaag, ben ik eens gaan kijken op je YouTube kanaal. Helaas kwam ik al snel een storende fout tegen in de filmpjes over trillingen en golven.
Je spreekt consequent over “buiken en knopen” waar je waarschijnlijk ” golfbergen en -dalen” bedoelt.
Een buik is een punt met constructieve interferentie en een knoop is een punt met destructieve interferentie; in een lopende golf is dus nooit sprake van knopen en buiken!
Jan Noij, docent natuurkunde 1974 – 2011.

ben
Bezoeker

Meneer onder andere door uw hulp ben ik vorig jaar geslaagd voor mijn MAVO examen en ik strijd nu ook op HAVO! Dankuwel

Erwin
Bezoeker

Ik ben echt uw grootste fan! Blijf voor altijd video’s maken!

roosvanloon
Bezoeker

hallo, wij zijn leerlingen die een opdracht hebben gekregen om te vragen welke site op app u gebruikt om die stroomkringen te laten zien, alvast bedankt voor uw aandacht.

floorvanhuet en roosvanloon
Bezoeker
floorvanhuet en roosvanloon

hallo meneer wietstma, wij zijn leerlingen uit klas 1 wij kijken altijd naar u filmpjes maar nu moeten we zelf een stroomkring maken met een digitale app heeft u die mischien en welke app gebruikt u?

wpDiscuz